Baden van Laken renovatie

Baden van Laken renovatie

Bedrijf : R2D2 ARCHITECTURE

Gevelrenovatie van het sportcentrum "Baden van Laken"

Het project Baden van Laken combineert de herinterpretatie van een modernistisch gebouw uit de jaren zeventig en de onvermijdelijke energetische renovatie voor dergelijke gebouwen. Het is de bedoeling om de levensduur van de openbare sportvoorziening te verlengen en het geheel conform te maken met de huidige normen op het gebied van veiligheid en hygiëne, alsook met de nieuwste energie-eisen.

De architecturale opdracht is partieel. Het bestaat uit het plaatsen van een complete, isolerende omhulling van de bestaande gevels om er een lage-energiegebouw van te maken (met een binnentemperatuur van meer dan 25°C). Daarnaast is de opdracht is gekoppeld aan een onderzoek over de milieueffecten van het project op lange termijn, met name met betrekking tot de materiaalkeuze. De technische installaties zijn in het licht van dit onderzoek herzien.

Bij de vernieuwing van het architecturale voorkomen van het gebouw is het originele ontwerp gerespecteerd.

Onze partners