Villa in Waals Brabant

Villa in Waals Brabant

Bedrijf : METAFORMA ARCHITETTURA
Villa in Waals Brabant  

Het renovatieproject van deze villa houdt niet alleen rekening met het functionele aspect, maar voldoet ook aan de eisen van duurzame architectuur. Ook aan de esthetische vereisten werd voldaan, dankzij een nadruk op de lichtstudie. 

Dankzij deze studie konden het hele huis en alle ruimtes volledig worden vernieuwd op basis van de hedendaagse behoeften en kan het huis op een gezondere wijze worden bewoond.

Om de doelstellingen voor een lage-energiehuis te bereiken, stond de renovatie geheel in het teken van energie-efficiëntie. Zo werd er een continue isolatie van de buitenmuur, de vloer en het dak aangebracht, werd er een mechanisch ventilatiesysteem met luchtaan- en afvoer geïnstalleerd en werd er op rationele wijze gebruikt gemaakt van ecologische materialen.

De toevoeging van twee grote dakramen van het type gecombineerde hoek in de achtergevel zorgt voor een direct uitzicht vanuit de kamers op de tuin en de lucht, wat tevens meer lichtinval op de verdieping onder het schuine dak tot gevolg heeft. Om dezelfde reden zijn de ramen aan de tuinkant op de begane grond in de achtergevel door glasdeuren vervangen. De bestaande aangrenzende voormalige garage werd aan de woonkamer verbonden. Een trapterras creëert dankzij de hoogteverschillen een geleidelijke overgang tussen binnen en buiten, waardoor verschillende ruimtes op hetzelfde platform ontstaan.

 

Onze partners